Stolt - og ikkje så reint lite overvelda! Takk for alle gode meldinger!

Eg hadde ærlig talt ikkje planlagt at den første posten eg skreiv i bloggen i går kveld skulle være ein "kome ut av skapet"-post. Likevel då eg posta lenka til bloggen min #Skeivpappa på Facebooksida mi var det akkurat det som hende. I heile dag har eg fått mange varme og gode helsingar, frå #familie, #vener og #bekjente. Alle skriv dei det same, gratulerer med å kome ut av skapet, gratulerer med bloggen, og lykke til vidare. Eg er så stolt og glad for alle meldingene, dei varmar og gir meg kjensla av å bli sett og anerkjent. Igjen, eg hadde ikkje forventa ein slik respons, så eg vil berre få takke alle saman.

Dagen byrja ellers ganske så normalt, det vil seie eg hadde faktisk gløymt å setje på vekking på telefonen min, så det som redda meg frå å forsove meg, var ei fin melding som tikka inn på min #Messenger og vekte meg med eit lite pling. Det var ei melding frå ein bekjent som hadde lese bloggen, og som takka for at eg hadde skrive den. For ein fin måte å bli vekt på. Like etterpå høyrde eg lydar av små føter som tassa i gangen, det var minstemann som var vaken. Like etter kika ein blid liten tass inn soveromsdøra, og sa som han pleier "Nå er det god morgen ute Pappa". Han hoppa deretter opp i senga og gav meg ein kjempegod kos, før han spratt ut att like fort for å skru på lyset i gangen og stova.

Vi har faste morgenrutiner for å rekke skule, barnehage og jobb. minstemann som er først vaken får lov til å vekke storesøster, medan eg lagar til frokost. Den siste tida har havregraut med smør, sukker og litt kanel vore populært. Deretter er det påkledning, vask av andlet og børsting av hår, og så får dei sjå litt på barne-tv som beløning. Den vesle tida dei ser tv, benyttar eg godt, til ein rask dusj, og så er det ut og avgarde.

Turnusen vi har med borna er slik at den eine veka har eg dei tre dagar, og den andre veka 4, noko som betyr at dei dagane mor hentar på skule og barnehage, kjem eg heim til tomt hus etter jobb. Det er både vemodig og litt fint å kome heim og sjå spor etter den travle morgonen, leiker som ligg rund omkring, og glas og grautbollar som står på bordet. Eg har lært å setje stor pris på dei stille timane eg har for meg sjølv i heimen når ungane er hos mor. Då får eg tid til å rydde og pusle, senke skuldrane og puste ut og alle dei små spora eg finn betyr at borna er tilstades sjølv når dei ikkje er her.

Eg kom over ein utruleg vakker film som eg vil dele, laga av ein deltidspappa - som viser kjærleiken ein far har til sine born, om vemod og savn, men også takksemd og glede. Filmen traff meg midt i hjartet, og eg trur alle foreldre, heiltids- eller deltids vil kjenne seg igjen i det han beskriver ... for eigentleg er vi alle foreldre på fulltid uansett kor mange dagar eller timar samværet er fordelt i veka.

Alt godt! 

 

 4 kommentarer

Rebecca Thorsen

25.02.2014 kl.22:55

Kjempe fin blogg! :)

Skeiv Pappa

25.02.2014 kl.23:12

Rebecca Thorsen: Tusen takk - del gjerne med venner og bekjente :)

Ludvig Anderssen

26.02.2014 kl.07:59

For en herlig blogg, det er sterkt å lese det du skriver, selv om mye kanskje er fra dagliglivet.

Det er slik du har det nå, at jeg forestilte meg at jeg ville ha det i mine senere år.

Jeg skal fortsette lesingen av bloggen din. Stå på! Glad du har funnet deg selv. :)

Skeiv Pappa

26.02.2014 kl.08:40

Ludvig Anderssen: Takk for veldig fin tilbakemelding - livet er jo mest kvardagsliv, men eg planlegg å skrive om andre hendingar også :) ...

No vart eg spent på di historie - skriv du om deg sjølv i din blogg? Skal lese den :)

Mvh Øyvind

Skriv en ny kommentar

Skeiv Pappa

Skeiv Pappa

39, Oslo

Skeiv Pappa, med to born frå eit tidligare heterofilt ekteskap. Kom ut av skapet i voksen alder. I denne bloggen vil eg dele tankar og hendingar frå mitt "nye liv" - om korleis det er å starte på nytt i voksen alder og kva det innebærer av sorger og gleder.

Kategorier

Arkiv

hits