Ord om takksemd! - Kva gjer vel då litt regn?

Då eg vakna i dag tidleg hølja regnet ned, eg vart umiddeltbart litt irritert på Yr, fordi dei hadde meldt sol denne dagen heile veka, og eg hadde planlagt tur i Botanisk hage med borna og kjæresten. Vanen tru, var vegen til å kommentere dette på Facebook kort. Eg tenkte ikkje vidare over at å dele gruff på denne måten, ikkje gjorde anna nytte enn at eg fekk utløp for min eigen frustrasjon utan tanke på dei som tilfeldigvis las meldinga. Godt var det difor å få ein kommentar frå ei eg har stor sans for og tillit til, at denne gongen var ho ikkje einig i det eg skreiv, og det gjorde faktisk at eg måtte tenke litt over kor konstruktivt slike meldinger eigentleg er ... Og det fekk meg også til å tenke at litt regn ikkje burde være nokon grunn til at dette skulle bli ein dårleg dag. 

Det vart difor ein roleg heimemorgon istadenfor å kome seg tidleg ut i sola, i påvente av at regnet skulle lette, og vi åt ein god frokost saman eg og borna. Så litt etterkvart kom vi oss ut og avgarde, med paraply og regnjakker, og løfter om is når vi kom fram. Forventningane til borna var det i alle fall ikkje noko å seie på, dei sprang i kapp ut døra og ned til garasjen omtrent før eg rakk å ta på meg sko og jakke ...

Det var også eit anna trekkplaster i hagen denne dagen, nemleg "Vårtreffet" der medlemmer av Botanisk hages venner solgte planter og urter som dei hadde dyrka fram i drivhusa i hagen. Dette har alltid vore eit svært populært arrangement der ein kan få tak i planter og urter som ikkje er å finne i dei vanlege gartneria. I tillegg skulle vi også sjå "Lommetørkletreet" og vi hadde enda meir å glede oss til, kjæresten min hadde invitert oss på lunsj i den nye leiligheita si. 

Vi køyrde å henta kjæresten min, og satte kursen mot Botanisk Hage. Då vi nærma oss, såg vi at oj, her var det mykje folk, og ikkje alle skulle i hagen tydelegvis fordi i dag var det også "Miniøya" ved Tøyenbadet, så parkeringsplassen var stappfull. Men er det mange biler er det også mange folk og det betydde også at sannsynlegheita for ledig parkering ganske raskt, så vi stilte oss i kø for å parkere. Og vi venta og venta, og til slutt fekk berre kjæresten ta med seg borna, slik at eg kunne ordne med parkering utan at dei måtte vente på det. Heldigvis tok det ikkje lang tid før det vart ein ledig plass rett ved der eg stod, men trur du ikkje det kom ein frekkas susande og prøvde å smette inn foran meg. Då kjende eg harmen boble og la meg på hornet heilt til vedkomande skjønte at her var det berre å flytte seg, og endeleg fekk eg parkert. Eg er ikkje typen til å hevde meg så direkte, så eg skunda meg og gjekk rett fram utan å sjå tilbake på vedkomande eg hadde tuta på.  

Inne i hagen hadde borna og kjæresten alt funne fram til Lommetørkletreet, og dei sprang rundt og vinka med lommetørklea dei hadde plukka frå treet. Treet som eigentleg heiter kinesisk duetre, har nemleg blomar med store kvite blad, som kan likne på lommetørkle, og dette treet blømer berre nokre korte veker kvart år. 

Etterpå gjekk vi nokre runder og såg på plantene, og kjøpte urter og fine blomar til balkongen, og så vart det endeleg premie på borna, is og deretter tur ned til bekken for å leike pinneleiken. Regnet var ikkje verre enn lett yr og temperaturen var fin, så sjølv om vi vart litt våte, vart vi ikkje kalde. I tillegg må eg seie at hagen faktisk er ekstra vakker når det regnar fordi då vert fargane ekstra klare og friske. 

Svoltne og nøgde satte vi oss deretter i bilen for å køyre heim til kjærasten, og det vart både eitt og to vers av "Ja vi elsker" på vegen dit. Kjæresten min er god til å lage mat, og han hadde laga ceviche, ein rett med laks, avocado og mango, der rå laks blir "kokt" i sitronlake, friskt syrlig og utrulig godt. I tillegg steike vi lammepølser som vi serverte med rødkål, og borna fekk pølser med lomper og sprøsteikt løk, og så iste då som prikken over i-en. Litt av eit festmåltid med andre ord, og det smakte nok ekstra godt etter turen ute i regnet. Deretter fekk vi dessert, is og jordbær, med sjokoladesaus - sa nokon slankekost? 

Etter nokre timar satte vi nasen heim igjen - og begge borna sovna i bilen, mette og nøgde etter dagen så langt. Vel heime, fekk også far ta seg ein høneblund medan borna fekk sjå på "Frost" den siste Disneyteiknefilmen på TV. 

Resten av kvelden gjekk som vanleg, sein middag, og tid til kos, og så leggetid, etter vant rutine. Borna var trøtte, spesielt minstemann som slokna ganske umiddelbart etter bok og song. Eldstejenta derimot, romsterte litt før ho også sovna. Eit lite ritual vi har før borna legg seg, er at eg seier tre ting som sonen min skal drømme om, og eldstejenta og eg seier tre ting vi er glade for ... slik vert starten på natta fylt med gode tankar og borna sovnar lyse til sinns.

Etter legginga var overstått, satte eg med ned med macen for å sjå om det var noko nytt på Facebook, og det som møtte meg gjorde svært sterkt inntrykk, ei barndomsvenninne sin mann med to små born hadde gått bort etter svært kort tids sjukdom. Eg nevner dette her, fordi hennar nære familie har oppretta eit minnefond for han, som skal sikre velferda til familien deira i Senegal. Det er ikkje mykje eg kan gjer for henne og familien hennar i ei så tung stund, men eg ynskjer å dele lenka til minnefondet, med von om at de som les dette vil bidra til fondet.

Eg er så takknemleg for alt det gode eg har opplevd med borna og kjæresten i dag - takksemd over å få leve, oppleve, elske og bli elska, enda meir når ein vert minna på kor skjørt livet er. - Og regn får blomane til å vekse - så kva gjer vel då litt regn?

http://www.dembasminnefond.blogspot.no

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Skeiv Pappa

Skeiv Pappa

39, Oslo

Skeiv Pappa, med to born frå eit tidligare heterofilt ekteskap. Kom ut av skapet i voksen alder. I denne bloggen vil eg dele tankar og hendingar frå mitt "nye liv" - om korleis det er å starte på nytt i voksen alder og kva det innebærer av sorger og gleder.

Kategorier

Arkiv

hits