Kvifor endring gjer vondt - og kvifor aksept for tilbakesteg er ein viktig del av endringsprosessen!

Eg har fått mykje viktig lærdom dei siste månadane, ved å skrive denne bloggen, ved å utfordre meg sjølv på fleire områder, og ved å stille krav til omgjevnadane.

Nokon gongar får ein dei svara ein ynskjer når ein stiller krav, andre gongar ikkje. Dersom ein ikkje får det svaret ein ynskjer, gjeld det å ha tenkt ut ein alternativ plan, eller løysing som backup - eller BATNA - Best alternative to negotiated agreement. Dvs, å ha tenkt ut eit alternativ som er akseptabelt for ein sjølv, dersom kravet ein stiller ikkje blir møtt med den forståinga eller resultatet ein ynskjer.

Eg kjenner eg er så utrulig glad for å ha fått denne innsikta, at det faktisk er muleg å gå direkte inn for eit godt alternativ, framfor å henge seg opp i detaljar rundt det første kravet, og slik unngå vonde kjensler om å ikkje bli sett, hørt eller teken vare på. Slik går eg ut av offerrolla, og blir den sterke parten, slik kan eg gå vidare, slik kan eg kjenne meg sterk og stolt ... slik eg gjer no.

Hurra for gode tankar, hurra for sol og 31c, hurra for å tilbringe resten av dagen på stranda med kjærasten. - Og snart er det sommarferie!

Eg er klar for nye utfordringar - tilbakesteget eg opplevde var ein viktig del av prosessen, eg aksepterer det, aksepterer at endring gjer vondt, at det er ubehagelig å gå utanfor komfortsona, men at beløninga er så uendeleg mykje større når eg må jobbe litt for å løyse utfordringer ein møter.

La vita e bella! Livet er deilig, og skal nytast til fulle ... og den gode energien og lærdomen skal investerast i styrking av sjølvkjensle og verd.

God sommar til deg som har lese denne bloggen, kommentert og gitt gode tilbakemeldinger. Det betyr uendeleg mykje for meg :)

Alt godt Øyvind




 

 

4 kommentarer

Linn Therese Dagsland

10.07.2014 kl.10:44

God morgen, flotte du! Håper du får en kjempe fin torsdag videre , det fortjener du <3 Og god sommer!

Skeiv Pappa

10.07.2014 kl.12:06

Linn Therese Dagsland: Hei! Takk for deilig tilbakemelding og god energi! Sender tilbake dei beste ønsker om ein fantastisk dag og sommer til deg :)

Heidi Thomassen

10.07.2014 kl.13:00

Hei Øyvind!

Utrolig fint og godt skrevet.

God sommer til deg og kjæresten:-)

Klem fra Heidi

Skeiv Pappa

10.07.2014 kl.13:11

Heidi Thomassen: Takk Heidi! For fin tilbakemelding og sommarhelsing! Nyt sommaren!
Alt godt - Øyvind

Skriv en ny kommentar

Skeiv Pappa

Skeiv Pappa

39, Oslo

Skeiv Pappa, med to born frå eit tidligare heterofilt ekteskap. Kom ut av skapet i voksen alder. I denne bloggen vil eg dele tankar og hendingar frå mitt "nye liv" - om korleis det er å starte på nytt i voksen alder og kva det innebærer av sorger og gleder.

Kategorier

Arkiv

hits