Ein "dritfin" start på dagen ...

- Og det heile byrja som ei uskuldig oppgåve ein sein kveld, då eg og dotter mi oppdaga at det ikkje lukta så godt frå akvariet. Etter ein rask sjekk av filtera kunne eg konstatere at dei var modne for utskifting, men inntil vi fekk kjøpt nye, måtte vi reingjerde dei gamle. Så opp i vaskebøtta med filterboks og filter og rett i dusjen med dei for ei gjennomspyling. Så var det berre å tøme ut vatnet i do, og skylle filtera igjen. Men kva skjedde? Jau det eine filteret løsna frå filterboksa, og plopp forsvant det ned i do, og ute av syne var det. Ja ja, tenkte eg, det ser eg vel aldri att.

Og så byrja problema. Ved neste dobesøk rant vatnet litt saktare ut enn vanleg, og neste gong enda litt saktare. Eg banna inni meg, for eg skjønte at på ein eller annan plass i do eller i røyra, hadde filteret laga ein propp. Får håpe det held over Pinsa da i alle fall, tenkte eg, det er jo så dyrt å få røyrleggjar på besøk i helgene, og ikkje minst helligdagar.

Eg instruerte borna om å ikkje bruke mykje papir i do, og så langt såg det greit ut.

Heilt til eg vart vekt kl. 05.35 i dag tidlig av minstemann. "Jeg er ferdig!", høyrde eg frå badet og spratt opp for å unngå at han fylte doen med papir. Og då eg kom inn på badet, hadde fireåringen produsert den største ladninga med bæsj eg har sett i heile mitt liv frå ein så liten pjokk. Dette går aldri bra, mumla eg for meg sjølv, og papiret eg tørka han med, havna i ein plastikkpose, og ikkje i do. Og smart var det, for då eg trakk opp, steig vatnet, og bæsjen faretruande opp mot dokanten.

Heldigvis, litt etter litt seig vatnet tilbake, medan bæsjen vart liggande att som brune årringar langs doskåla. Etter ein halv time og uttallige spylingar, var det aller meste borte.

Konklusjonen var altså likevel at doen var så godt som tett, og eg som i tillegg skulle ha barnevakt, og ikkje berre barnevakt, men ein kompis, kona og sonen skulle overnatte. Så det var ikkje berre tre som skulle bruke toalettet i helga, men heile seks personar. Ai ai ai ... var nær ved å avlyse både barnevakt og avtala i kveld, men så tenkte eg at eg i alle fall fekk sjekke kva det ville koste å få besøk av ein rørleggjar. Eg kunne jo ikkje gi opp så lett!
Men det var ikkje billig må du tru, berre oppmøtet kosta 1 500, påfølgande timer, sjekk og anna, ville kome på over 5 000 kr. Eg byrja kaldsvette, og såg feriepengane flakse ut av vindauget. (Eg skal nemleg på designseminar neste veke, og tek ut nokre dagar ferie samstundes).


Eg måtte tenkje over alternativa; 1. avlyse barnevakt, og avtalen i kveld, 2. får hit ein rørleggjar for å sjekke røra og betale ei lita formue. 3. Google ...
Og google gjorde eg, og fant ganske raskt ein video på YouTube som viste korleis ein demonterer eit toalett. Dette ser jo greit ut, tenkte eg. Dette kan eg klare. Så var det berre å finne fram ei bøtte, hansker, skiftenøkkel, og ... pågangsmot.

Byrja med å stenge av vatnet til sisterna, check. Så koble frå vasstilførselen frå sisterna, check! Deretter skjære bort silikonen langs foten av doen, og så prøve å løfte doen av avløpsrøret, check. So far so good, alt gjekk etter planen.

Og ganske riktig, då eg løfta av doen frå røret, åpenbarte det seg eit herlig syn, røret var nesten heilt tett av dopapir og dritt. Eg frykta det verste, sat filteret langt nede i røret, ville det bety at eg ville måtte tilkalle rørleggar likevel, og innsatsen min ikkje verdt ... eh, ein dritt. Stålsatte meg, og gjorde meg klar til å tømme røret. Og ved første kontakt kjente eg noko hardt, og det var faktisk filteret som hadde satt seg fast heilt øverst i røret. Eg kjende pulsen stige i det eg fiska filteret ut, og plopp, der forsvant resten av dritten rett ned, det var fri passasje i røret igjen!

Eg ropte ikkje hurra der eg stod med ein pose full av dritt og dopapir, og eit filter som hadde sett sine beste dager, men eg var svært lukkeleg, og ikkje minst nøgd med at eg er slik ein handyman ...

Så må jo berre rette ein takk til Google, og ikkje minst YouTube, og så får eg litt lyst å peike nase til rørleggarfirmaene som tek ei lita formue berre for å møte opp, men gjer det ikkje, då eg skjønar at prisane ikkje er høge for moro skuld. Det er jo ein drittjobb bokstavelig tala (!).

No blir det både besøk, barnvakt og frikveld - og ikkje minst, eg sparte feriepengane og kan glede meg til ferien!

Én kommentar

23.05.2015 kl.10:09

Så flink du var øyvind. Kanskje du har fått nokre gener frå dine besteforeldre som slår til her. Då vi vaks opp var det utedo og jevnlig tømming av dostampen. Det måtte pappa gjer og dritten blei bokstavelig talt gravd ned i jorda. Sikkert en drittjobb det også. I det området var det kraftig grasvekst og god gjødsling.

Skriv en ny kommentar

Skeiv Pappa

Skeiv Pappa

39, Oslo

Skeiv Pappa, med to born frå eit tidligare heterofilt ekteskap. Kom ut av skapet i voksen alder. I denne bloggen vil eg dele tankar og hendingar frå mitt "nye liv" - om korleis det er å starte på nytt i voksen alder og kva det innebærer av sorger og gleder.

Kategorier

Arkiv

hits