Den løyndomsfulle Hagen ...

Og no snakkar eg ikkje om historia av Frances Hodgson Burnett, men om Stein Erik Hagen, som no endeleg har teke det store steget det er å kome ut for heile Noreg, og heile verda for den del. Jubelkoret vil ingen ende ta, og eine kjendishomoen etter den andre står i kø for å gratulere Stein Erik Hagen med å endeleg ha kome ut av skapet! - Som homofil ... 

Og dette skal sjølvsagt skrivast med store bokstavar:

STEIN ERIK HAGEN ER HOMOFIL! HOMOFIL, HOMOFIL, HOMOFIL! For ein sensasjon!

For dei som såg intervjuet med Skavlan forrige fredag, var det ikkje måte på kor Skavlan skulle understreke dette med homofilien, men heldigvis tok Stein Erik Hagen dette med fatning.

- Men;  - seier Stein Erik Hagen i etterkant, for han måtte ut i avisene dagen etter for å moderere seg, - Eg er då ikkje homofil, eg er bifil, og dei siste 20 åra har eg heller ikkje vore i skapet ... Og alle dei som kjenner meg, min næraste familie og mine to eks-koner har vist om dette i lengre tid. - Og det kan heldigvis ingen arrestere han på, om nokon skulle hevde at han hadde ført nokon bak lyset eller levd på ei løgn heile livet.

- Likevel var det homofilien Skavlan var mest oppteken av, og muligheita for at det kunne være fleire nyansar enn berre svart/kvit, verka han ikkje være så veldig oppteken av.

Heller ikkje i det såkalla "homomiljøet" har det vore hemmeleg at Hagen er skeiv, men heller ei etablert sanning i mange år. Hagen har både frekventert utestadar for skeive og homofile, og også hatt både mannlege kjærestar og elskarar. Og det kan også nemnast at han har Noregs største samling av homo-erotisk kunst, noko som kanskje hadde vore litt underleg for ein heilt heterofil mann? Men å byrje å snakke for mykje om dette blir meir for fråtsing i privalivet å rekne, enn informasjon som eigentleg er relevant i denne saka.

- Uansett, Hagen har då aldri benekta å være verken det eine eller det andre, det er berre ingen som har spurt han om det offisielt ... Før no.

Så no når "katten endeleg er ute av sekken", mannen er ute av skapet og sensasjonen byrjar å avta, er det fint om vi kan fokusere på det som dette eigentleg handlar om, nemleg om retten til å kunne være den ein eigentleg er, og å kunne leve eit godt liv utan å måtte skjule noko så grunnleggjande som seksuell legning. Det er urovekkande at ein så rik og innflytelsesfull person som Hagen har holdt dette skjult for offentlegheita heile livet fordi det har vore for vanskeleg å fortelle det, men det er enda meir urovekkande at det får så store medioppslag, og at det er så sensasjonelt når han til slutt gjer det.

Vi har tydelegvis fortsatt ein lang vei å gå også i Noreg når det gjeld å normalisere homofil legning, men det er lov å håpe at neste gong ein kjend norsk profil står fram, at det berre fører til eit skuldertrekk, og kanskje eit lite smil for å vise at det er heilt ok å være skeiv!

Til sist handlar jo alt berre om å kunne elske den ein elsker!

4 kommentarer

Emilie - jente på deltid

05.10.2015 kl.20:38

Gleder meg til den dagen vi slutter å la oss "overraske" når vi møter noen med partner av samme kjønn. Vet ikke om det kommer til å skje i min levetid, men lov å håpe.

Og om vi fortsatt har en lang vei igjen med tanke på å normalisere homofil legning, så tror jeg det tar enda lenger tid før jeg som transkjønnet blir sett på som en vanlig kvinne, og ikke "hun som egentlig er mann"...

Ludvig Anderssen

05.10.2015 kl.22:31

Jeg gleder meg også til den dagen man ikke trenger å si det til alle andre.

Det er dog mange år siden jeg hadde følelsen at det var nødvendig.

selungen

07.10.2015 kl.20:54

Så bra skrevet og ja man skal ha rett til å elske hvem man vil. Jeg syntes du har en reflektert måte å skrive på og dette er en blogg jeg skal følge

Skeiv Pappa

07.10.2015 kl.21:11

selungen: Takk for hyggelig melding! :)

Skriv en ny kommentar

Skeiv Pappa

Skeiv Pappa

40, Oslo

Skeiv Pappa, med to born frå eit tidligare heterofilt ekteskap. Kom ut av skapet i voksen alder. I denne bloggen vil eg dele tankar og hendingar frå mitt "nye liv" - om korleis det er å starte på nytt i voksen alder og kva det innebærer av sorger og gleder.

Kategorier

Arkiv

hits