Dette er ei brystvorte ...

 Foto reclaimyourcurves

Dette er ei brystvorte, ei heilt vanleg ganske så normal brystvorte. Kva for nasjonalitet og/eller religion denne brystvorta har, er ikkje så farleg, brystvorta er slik den er uansett. Det som derimot betyr noko, er om brystvorta tilhøyrer ein mann eller ei kvinne.

− Ja, for i enkelte land er brystvorter farlegare enn våpen, kvinnelege brystvorter altså. Menn kan vise brystvortene sine så mykje dei vil, anten dei sit på et glattbarbert muskulløst bryst, eller hårete mannlege hengepuppar av den mindre delikate sorten. Skulle eg velge kven som skulle dekke til brystvortene sine, er eg ikkje i tvil om at eg gjerne skulle sleppe å sjå det eine framfor det andre, men det ville være dobbeltmoralsk å be det eine kjønnet dekke seg til når det andre får lov å vise sine brystvorter, uansett kor struttande eller slappe dei er, ville det ikkje?  

Heilt korleis det har seg at kvinnelege brystvorter har blitt så farlege skjønar eg ikkje, for det er vel ikkje så mange tilfeller der brystvorter har vore direkte involverte i drap, ran og overfall? − Men i enkelte land, som USA for eksempel, der er brystvorta det farlegaste som finnast, og det kan faktisk verte nasjonal skandale og oppvaskmøte der folk må be som mykje om årsak, dersom det tilfeldigvis skulle verte blotta eit slik dødeleg fysisk våpen på ... ja lat oss seie til dømes SuperBowl på nasjonal TV. Ironisk nok kan du i det same landet få kjøpe automatvåpen over disk, sjølv med ei medisinsk historie med psykiske problemer. Hadde du vore kvinne og blotta brystvorta di samstundes som du skulle kjøpe eit automatvåpen, er eg viss på at du hadde blitt kasta ut frå butikken og sikkert fått det på rullebladet at du er ei fare for samfunnet og difor ikkje burde få eige så mykje som ein vatnpistol samstundes.

Men tilbake til dette bilete av denne brystvorta − visst er ho fin, eit riktig prakteksemplar av ei brystvorte, men igjen, det som betyr noko er faktisk om ho høyrer til ein mann eller ei kvinne, og difor kan eg ikkje seie noko om akkurat det. For seier eg at det er ei kvinnebrystvorte er det ikkje lov å vise ho på Facebook, og seier eg at det er ei mannebrystvorte, så lyg eg. Men å lyge om at brystvorta er mannleg eller ikkje er tydelegvis mindre farleg enn å vise ei ekte kvinneleg brystvorte.

Og denne kvinnelege brystvorta, som dei aller fleste av oss, ja eg vil faktisk seie dei aller heldigaste av oss, møter som nyfødde, som ei kjelde til liv, næring og tryggleik, skal vi altså etter kvart sky som pesten bokstavelig tala. Og dei som skulle være så frekke eller uheldige å vise ho til oss i vårt vaksne liv, i kritiske og heilt uhørte situasjonar som for eksempel amming, skal straffast og sanksjonerast, og helst plasserast bak forheng eller aller helst i eigne rom.

Ja den kvinnelege brystvorta er livsfarleg - utanfor soverommets fire veggar vel og merke − for der er den kvinnelege brystvorta ikkje lenger farleg, tvert i mot, der vert ho hylla og tilbedt av sjølv den mest konservativt religiøse mann eller kvinne. Men automatvåpenet som du fritt kan vise bilete av og få enkel tilgang til i mange av dei same landa som skyr brystvortene, dei kan du gjerne vise bilete av kor som helst, men av ein eller annan grunn kanskje ikkje så ofte på soverommet.  

I dei siste dagane har eg lese ein debatt der småjenter på ein skule i Nordland har fått beskjed om å bruke badedrakt og ikkje bikini når dei har symjeundervisning, fordi dei ikkje skal støte "Omar" som tilhøyrer ein religion der ein ikkje bør sjå navlane til andre jenter. - At dei berre er born på 9 år betyr tydelegvis ikkje noko ... 

Dette er ein navle, ein heilt vanleg navle. Kva for nasjonalitet og/eller religion denne navlen har, er ikkje så farleg, navlen er slik den er uansett. Det som derimot betyr noko, er om navlen tilhøyrer ei jente eller ein gut ...  

  

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Skeiv Pappa

Skeiv Pappa

40, Oslo

Skeiv Pappa, med to born frå eit tidligare heterofilt ekteskap. Kom ut av skapet i voksen alder. I denne bloggen vil eg dele tankar og hendingar frå mitt "nye liv" - om korleis det er å starte på nytt i voksen alder og kva det innebærer av sorger og gleder.

Kategorier

Arkiv

hits